Loading

Şelasyon Tedavisi

Şelasyon, vücutta çeşitli şekillerde birikmiş olan zehirli mineraller ve metallerin atılmasına yönelik uygulanan tedavidir. Bu işlemle vücuttan demir, kadmiyum civa ve kurşun gibi birçok ağır madde atılabilir. Bu işlem damar yoluyla EDTA verilmesi şeklinde yapılır.  Tedavide vücudu güçlendirmek amacıyla B,C vitaminleri, magnezyum ve çinko da verilir.

Vücutta bulunan ağır metaller vücuttaki dokuların kendini yenilemesine ve bağışıklığın güçlenmesine engel olur. Şelasyon ile ağır metaller dolaşım sistemi içine katılır vücuttan dışarı atılır. İşlem sonrasında hafızada berraklaşma, iyileşmesi zor olan diyabetik bacak yaraları iyileşmesi ve kramp şikayetlerinde azalmalar görülebilir.

Şelasyon yaptıranlar için koroner damarlarında spazma bağlı olarak ortaya çıkan göğüs ağrısı ve hipertansiyon şikayetlerinde de azalma görülür. Uzmanlar Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlığı olan kişiler için de bu uygulamayı önermektedir.

Vücudunda yüksek oranda ağır metal bulunan kişiler baş ağrısı, yorgunluk, uyku sorunları, baş dönmesi, kas ağrısıkabızlık gibi birçok şikayeti gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Çevreden çok çeşitli şekillerde vücudumuza ağır metaller girebilir. Bu durumda şelasyon tedavisi tercih edilebilir.

Şelasyon Hangi Durumlarda Yapılabilir?

Şelasyon; huzursuzluk, halsizlik, eklem ve kas ağrısı, düşük vücut direnci, kansızlıkkemik erimesiböbrek yetmezliği, kalp rahatsızlıkları için önerilmektedir. Bu durumlarda şelasyon tedavisi tamamlayıcı bir uygulama olarak doktorlar tarafından önerilmektedir. Uygulama sonrasında psikolojik olarak da bir rahatlama sağlanmaktadır.

Şelasyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şelasyon tedavisi özel bir serum yardımıyla gerçekleştirilir. Hastaların vücudunda bulunan ağır metallerin dolaşım sistemine katılarak vücuttan atılmasını sağlar.

Şelasyon tedavisi süreci şu şekildedir;

  • İlk olarak içinde yüksek dozda C vitamini, B vitamini, potasyum, magnezyum gibi birçok vitamin ve mineralin olduğu bir serum hazırlanır.
  • Serumun hastaya enjekte edilmesi için damar yolu ya da adale içi gibi bölgeler tercih edilmektedir.
  • Hasta serumun hazırlanmasından sonra tedaviye alınır. Bu tedavi ortalama 2-3 saatte tamamlanmaktadır.
  • Uygulama sonrasında ilk olarak dolaşımda bulunan ağır metaller vücuttan uzaklaştırılır.
  • Ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılmasından sonra bu ağır metaller bağ dokusu ve hücrelerden de uzaklaştırılır.
  • Operasyon sırasında hastanın mevcut hastalıklarını harekete geçirmeden zamana yayılacak bir şekilde ağır metallerden kurtulması sağlanır.
  • Tedavi boyunca ağır metallerin tekrar vücuda girişlerine engel olunması ve hücre dışında tutulması sağlanır. Ayrıca artan bir şekilde daha güçlü vücuttan atılmalarına yardımcı olur.

Şelasyon tek bir seansta yapılacak bir tedavi değildir. Bu tedavide bir süreç vardır. Hastanın planlanan ardışık tedavilere dahil olması gerekir. Tedavi sürecinden sonra her seansta hastaya bilgi verilir. Hasta doktorun tavsiyelerine uyarsa tedavinin başarı oranı artacaktır.

Şelasyon Tedavisi Ne İşe Yarar?

Şelasyon tedavisi uygulanan kişilerde gösterdiği etkiler şöyle sıralanabilir;

  • Hastanın yaşadığı regülasyon blokları bu tedavi sayesinde giderilebilir.
  • Kişide görülen bağ dokusu ve lenfatik sistem bozuklukları ortadan kaldırılır.
  • Tedavi sonrasında hastada regülasyon (vücudun kendi kendini tedavi etmesi) sağlanır.
  • Ağır metaller vücuttan kısa bir süre içinde uzaklaştırılır.
  • Bağırsak florasında disfonksiyon olanlarda bu durumlar ortadan kaldırılır.
  • Kişinin vücudundaki patolojik yük hafifler.
  • Vücudunda ağır metallerin etkisiyle psikolojik açıdan etkilenen kişilerde rahatlama görülür.
  • Ortomoleküler (besin takviyesi) tıp bakımından da gerekli takviyeler yapılır.

Şelasyon tedavisi tamamen kişiye özel planlanır. Doktor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hastanın ihtiyacı olan serum içeriği ve seans sayısını belirler. Böylece tedavi sonrasında kişiye özel fayda sağlanabilir. Bu tedavi birçok hastalıkta bir tedavi olarak kullanılmasa da destekleyici bir uygulama olarak tercih edilebilir.

Whatsapp