Loading
  • info@drmeteclinic.com
  • Mansuroğlu Mah. 286/10 Sok. No:7 Brand Office K:6 D:22 Bayraklı / İzmir
  • Haftaiçi : 09:00 - 18:00

Hipnoz ve Hipnoterapi

Hipnoz Nedir?

Hipnoz; bilinç ve bilinçaltının aynı anda açık olduğu bir konsantrasyon halidir. Hipnoz sırasında çevremizdeki olayları algılarız, yani hipnoz derin uyku hali ya da bilinçsizlik hali değildir. Hipnoz sonrası uyanamamak gibi bir durum söz konusu değildir.

Hipnoz seansı sırasında kişi telkinlere açık hale gelir. Bu esnada bilinci açık olduğu için sadece anlatmak istediği olayları anlatır.

Hipnoz aslında doğal bir haldir, araç kullanırken ya da yürürken gitmek istediğimiz yere bazen farkında olmadan ulaştığımız olur. Terapide uygulanan hipnoz gösteri amaçlı yapılan bayılıp ayılma şeklinde olmayıp gözü kapalı konuşma şeklindedir. Hipnoz, hayal kurduğumuz anlara veya uykuya dalmadan önceki duruma benzer. Hipnoz halinden çıktığımızda, hipnoz halindeyken söylediklerimizi hatırlayabiliriz. Hipnoterapist seansı sonlandırmadan odadan ayrılsa bile kişi bir süre sonra seansı kendi sonlandırarak kalkar ve günlük yaşantısına döner. Kontrol her zaman danışandadır. Hipnoz, hafif, orta ya da derin dereceli olarak uygulanabilir, aralarında bireyin iyileşme sürecine üstünlükleri yoktur, duruma göre karar verilir. Hipnoz kişinin isteği ve katılımıyla gerçekleşir. Hipnoz yapan kişi hipnoza girmeyi gönüllü kabul eden kişiye hipnoz olmasını sağlayacak telkinler verir.

Hipnoterapi Nedir?

Hipnoz durumunda iken geçmişe dönüşün ve/veya telkinlerin kullanıldığı, sorunlardan kurtulmamız amacıyla uygulanan değişim sürecidir.

Seans sayısı bireye özel olup kişiliğe, iyileşme isteğine, terapiyle iyileşeceğine dair inancına, sorununa, sorunu kaç yıldır yaşadığına, bilinçaltının doluluğuna göre farklılıklar gösterir.

Hipnoz kullanım alanları: Bilinçaltı düzenlemesi, motivasyon, depresyon, kendine saygı, kendine güven, iletişim sorunları, iç huzur, olumlu düşünme, ayrılık kaygısı, ruhsal rahatlık, dinginlik, takıntılar, öfke kontrolü, davranış değiştirme, stres yönetimi, kaygı, fobiler-korkular (sosyal fobi, uçak, yükseklik, deprem, ayrılık, hayvan, kan, iğne, dişçi, doğum, yalnızlık, karanlık, kapalı alan), sigarayı bırakma, beslenme alışkanlığı değiştirme ve kilo verme, endişe, odaklanma sorunu, konsantrasyon, panik, utanç duygusu, kendini ifade, geç kalma alışkanlığı, sınav kaygısı, irade kaybı, duygusal tıkanıklıklarda kullanılabilir.

Hipnoz uygulanmayacağı durumlar: IQ (Zeka Seviyesi) düşük olanlar, demans, Alzheimer hastaları, konuşulanı anlayamayanlar ve akli dengesi bozulmuş olanlarda hipnoterapi yapılmaz.

Whatsapp