Loading
  • info@drmeteclinic.com
  • Mansuroğlu Mah. 286/10 Sok. No:7 Brand Office K:6 D:22 Bayraklı / İzmir
  • Haftaiçi : 09:00 - 18:00

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Cilt problemlerinin büyük bir kısmı, günlük cilt bakımı ve periyodik olarak yapılan medikal cilt bakımının doğru şekilde uygulanması ile düzelebilmektedir. Medikal cilt bakımı klinik şartlarında, bu konuda yeterince eğitim almış, yeterli bilgi ve tecrübeye sahip uzmanlar tarafından yapılan etkili ve profesyonel bakımdır. Uygulama sırasında cilt tipine uygun olarak üretilmiş temizleyiciler, tonikler, peeling ürünleri, maskeler, nemlendirici krem ve serumlar kullanılır. Kullanılacak olan ürün seçimi, kişinin cilt tipi doktor tarafından analiz edildikten sonra belirlenir. Kişinin cilt tipine (kuru, normal, karma, yağlı ve hassas) uygun ürün seçimi yapılarak işleme geçilir. İşlem ortalama 45-50 dk sürer. 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Medikal Cilt Bakımı Aşamaları Nelerdir?

Medikal cilt bakımı şu aşamalar izlenerek yapılır;

• Öncelikle cilt, bakıma uygulan hale getirilmesi için cilt tipine uygun bir temizleyici ile derinlemesine temizlenir. 

• Daha sonraki aşamada peeling ürünleri kullanılarak cilt ölü hücrelerden tamamen arındırılır. 

• Temizlenmiş ve ölü hücrelerden arındırılmış cilde masaj yardımı ile özel içerikli maskeler uygulanır. Bu maskelerin içerisinde cildi canlandıran, cildin derin tabakalarına nüfus eden ve cilt problemlerini tedavi eden bir takım faydalı ve özel teknoloji ile üretilmiş içerikler bulunur. Emilimin yeterli düzeyde olabilmesi için maskeler cilde masaj ile iyice yedirilir ve ciltte belli bir süre bekletilir. 

• Maske uygulamasının ardından cilt tekrardan uygun bir temizleyici ile temizlenir. 

• Sonra cildin ihtiyacına göre seçilmiş özel içerikli serumlar ve nemlendiriciler cilde masaj yardımı ile yedirilir. 

• Son olarak güneş kremi sürülerek medikal cilt bakımı tamamlanır. 

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Profesyonel cilt bakımının düzenli aralıklar ile birkaç ayda bir yapılması cilt sağlığı için önerilmektedir. Bazı durumlarda bakım aralıkları sıklaştırılabilir. Örneğin; leke veya akne gibi bir cilt probleminin varlığında 1-2 hafta aralıklar ile cilt bakıma başlanır ve tedaviden istenilen etki alınınca bakım aralıkları giderek açılır. 

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir? Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Çevresel etkenler (hava kirliliği, sigara vs), stresli yaşam, sağlıksız beslenme gibi nedenler cildimizin matlaşmasına, soluklaşmasına, gözeneklerin tıkanmasına ve akne gibi cilt problemlerin ortaya çıkmasına yol açar. Ayda bir yapılan medikal cilt bakımı cildi canlandırır, ölü tabakalardan arındırır, gözenekleri açar ve cilt problemlerinin tedavisine destek olur. Özellikle akne, gözeneklerde tıkanıklık ve leke gibi problemlerin varlığında medikal cilt bakımı tedaviye destek amaçlı yapılmaktadır. Medikal cilt bakımı sonrasında, uygun cilt bakım ürünleri ile evde günlük cilt bakım rutininin devamlılığı sağlanmalıdır.

Medikal Cilt Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Medikal cilt bakımı yapıldığı gün cildin yıkanmasına ve herhangi birşey sürülmesine gerek kalmaz. İşlem sırasında peeling ürünleri ile cilt ölü tabakadan arındırıldığında için, işlemden sonraki birkaç gün cilt iyi nemlendirilmeli ve güneşten korunulmalıdır. Mümkün olduğu kadar cilde temastan kaçınılmalı ve makyaj yapılmamalıdır. 

Medikal Cilt Bakımı Kimlere Yapılabilir?

Medikal cilt bakımı ergenlik döneminden itibaren tüm yaş gruplarında, erkek ve kadın hastalara yapılabilir. Ergenlik döneminden itibaren yüzde yağ bezleri aktif olarak çalışmaya başlar. Bu nedenle akne, gözenek, siyah nokta gibi cilt problemleri oluşur. Bu yüzden ihtiyaç halinde, yanında bir ebeveyn olmakla birlikte 18 yaş altına da medikal cilt bakımı yapılabilmektedir. 

Medikal Cilt Bakımı İle Hangi Uygulamalar Beraber Kullanılabilir?

Medikal cilt bakımı birçok uygulama ile birlikte kombine edilebilir. Genellikle önce cilt bakımı yapılır ve sonrasında yapılacak işleme geçilir (örneğin botoks, dolgu gibi).

Medikal Cilt Bakımın Yan Etkileri Var mıdır?

Cilt tipine uygun seçilmiş profesyonel ürünler ile, profesyonel bir şekilde yapılan medikal cilt bakımının yan etkisi yok denecek kadar azdır. Nadiren işlem sırasında kullanılan peeling ürünleri hafif yanma ve kızarıklığa sebep olmakla birlikte, arkasından sürülen yatıştırıcı maskeler ile bu durum çoğunlukla düzelir. 

Medikal Cilt Bakımı Ağrılı/Acılı Bir İşlem midir?

İşlem yüz masajı eşliğinde uygulandığı için ağrı acı hissedilmez. Yüz masajı yüzün canlanmasını, kan dolaşımının hızlanmasını, yüz kaslarının gevşemesini sağlar. Bazen işlem sırasında kullanılan peeling ürünleri hafif yanma yapabilmektedir. Bu durum genellikle peeling uygulandıktan hemen sonra başlar ve birkaç dakika içinde hafifler. 

Whatsapp