Loading
  • info@drmeteclinic.com
  • Mansuroğlu Mah. 286/10 Sok. No:7 Brand Office K:6 D:22 Bayraklı / İzmir
  • Haftaiçi : 09:00 - 18:00

Tıbbi Enerji Nasıl Etki Ediyor ?

Enerji tıbbı çok eskilerden beri süregelen bir tedavi yöntemidir. Tarih boyunca Orta Asya, Çin, Hindistan ve Mısır'da farklı enerji tıbbi uygulamalarına şahit olmaktayız. Enerji tıbbı; bioenerji, akupunktur, transkranial manyetik stimülasyon (TMS), biofeedback (biyolojik geribesleme), biorezonans (biyolojik titreşim), refleksoloji, perkutan lazer uygulamaları (MLS, HILT) ve homeopati gibi başlıca tedavi modellerine ayrılmaktadır.

Enerji içeren dokunma terapileri arasında ise ilk akla gelenler, reiki, EFT, bioenerji, kuantum biofeedback, watsu, kutupsallık terapisi, ayurvedik masaj, sıfır dengeleme, refleksoloji gibi uygulamalardır. Çalışmalar Jin Shin Jyutsu, Iomilomi, Breema vücut çalışması, Tayland masajı, şiatsu, amma, Chi Nei Tsang, Jin Shin Do, Shem ve Çin masajı ya da enerji içeren hareket terapileri arasında qigong, t'ai chi chuan, aikido, karate ve birçok türü bulunan yoga çalışmaları olarak genişletilebilir. Ruhsal iyileştirme başlığı altında ise uzaktan iyileştirme, dokunuş, meditasyon, seremoni, ritüeller ve diğer şamanik uygulamalar bulunur.

Enerji tıbbının yöntemlerinden bazıları hafif, fiziksel dokunuşları içerir. Bazıları da uygulayan kişinin ellerini uygulama yapacağı kişiden birkaç santimetre uzakta tutarak, bedenin etrafında enerji biriktirmesi ile çalışır.

Whatsapp